- Portfolio

-Kako svaka priča zaslužuje biti ispričana, tako i svaka emocija zaslužuje biti zabilježena, te kroz moj objektiv pružam mogućnost da vama posebni trenuci dobiju baš to – trenutak u vremenu uhvaćen i ovjekovječen zauvijek.

Ja sam Maja Gulam i dobrodošli u Lux de punctum.

-životinje-

-Spajajući ljubav prema fotografiranju sa ljubavi prema životinjama, „trikove“ fotoaparata i „zamke“ hvatanja pravog trenutka, naučila sam provodeći svo slobodno vrijeme sa svojim psom koji je postao moj glavni model. Obične šetnje, pokreti, trčanje ili igra, treninzi ili dresura, bilježila sam skoro svaki njegov pokret i učila kako da fokus bude na njemu i njegovim ekspresijama, usput stvarajući doživotne uspomene.

-portreti-

-Ubrzo nakon toga okušala sam se u portretima, statičnim i dinamičnim, bilježeći bit osobe ispred mog objektiva upravo kroz emocije uhvaćene u trenutku, a što se vrlo brzo pokazalo istinskim i bitnim začinom za predivnu fotografiju.

-priroda-

-Fotografije prirode i okoline sam usavršila upravo u trenucima opuštanja i potrebe za odmakom od užurbanosti svakodnevice, pronalazeći mir, ali i neiscrpnu inspiraciju u svemu što nas okružuje. Fascinantan spektar boja sa svakom promjenom godišnjeg doba, tj. svaka nova prirodna kompozicija je bila prilika za novu, još bolju fotografiju.

-Sada, godinama kasnije, nakon bezbroj fotografija, digitalnih knjiga i profesionalnih photo-shootinga, najviše sam bazirana na životinje i ljubimce (frisbee, agility, kinološke izložbe ili jednostavno igre, šetnje i personalizirane photo-shootinge), portrete i fotografije prirode, od kojih će u ponudi biti mogućnost izrade fotografije na platnu koja može krasiti vaš dom ili poslužiti kao poklon za posebne prigode.

Copyright Lux De Punctum 2022 / All rights reserved / Made by Zetabox Design